Matematik

Hjælp "bestem en ligning for tangenten"

18. februar 2013 af TRIPMUS123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver man denne her??

En funktion f er givet ved
f (x)= x^3 +4x^2 −2x−1.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)) .

Please hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for en funktion i (x0; f(x0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af mathon

x0 = 2

for at komme videre skal du beregne

                                            f(2)
                              og
                                            f '(2)


Svar #3
21. februar 2013 af TRIPMUS123 (Slettet)

Hvad så når jeg har regnet det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af peter lind

Så sætter du det ind i formlen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2013 af mathon

 

                              y = f '(2)(x-2) + f(2)


Svar #6
21. februar 2013 af TRIPMUS123 (Slettet)

Er det så facit? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2013 af peter lind

Nej. Du skal sætte de beregnede værdier for f(2) og f'(2) ind i formlen


Svar #8
21. februar 2013 af TRIPMUS123 (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen!

 


Skriv et svar til: Hjælp "bestem en ligning for tangenten"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.