Matematik
HJÆLP SANDSYNLIGHED
Antag at intelligens kvotienten (IQ) i den danske befolkning er normal fordelt med middelværdi μ=100 og standardafgivelse σ=16
Find sandsynligheden for at en vilkårlig dansker har en IQ mellem 80 og 120
Find sandsynligheden for at en vilkårlig dansker har en IQ over 110.
Find den IQ værdi, for hvilken 60 % af den danske befolkning har en lavere IQ værdi
NOGEN SOM KAN HJÆLPE MIG? Hvordan finder man sandsynligheden?
Svar #1
18. februar 2013 af Andreww (Slettet)
μ+σ•z =120
μ-σ•z =80
Løs lignerne og aflæs hvilke procenter de pågældende z-scores svarer til.
Du kan også integerer normalfordelings - funktionen fra x=80 til x=120.
Svar #2
18. februar 2013 af peter lind
Det er noget man slår op i et CAS værktøj, statistikprogram, et regne ark eller lignende
Svar #3
18. februar 2013 af Stats
X~N(μ;σ)
Vi har X~N(100;16)
Vi kender normalfordelingsfunktionen som:
f(x)=(1/σ·√(2π))·e-(1/2)((X-μ)/σ)^2
Det første spørgsmål finder du ved at integrere og finde F(120)-F(80).
Det andet spørgsmål finder du ved; 1-F(110).
Og det tredje spørgsmål forstår jeg ikke
Mvh Dennis Svensson
Svar #4
18. februar 2013 af nielsenHTX
f(x)= din tæthed for normal fordeling
i den sidste skal du så løse
-∞∫tf(x)dx=0.6 find t (gøres i CAS!! jeg får t=104.054)
Svar #5
19. februar 2013 af mormormo (Slettet)
Men jeg kan ikke integrere funktionen, fordi min lommeregner ville ikke integrere leddet: e-(1/2)((X-μ)/σ)^2, hvorfor vil min lommeregner ikke det?
Svar #6
19. februar 2013 af peter lind
Det kan jeg ikke svare på; men du kan direkte slå det op i diverse matematikprogrammer eller regneark. Du behøver altså ikke at foretage integrationen. Søg i dine programmer efter normalfordeling
Svar #7
19. februar 2013 af nielsenHTX
#5 som peter også er inde på kan man kun i få tilfælde selv regne på integraler med normalfordelinger, hvilket skyldes der ikke findes en eksplicit stamfunktion til normalfordelingen. Du skal altså bruge et CAS-program til at løse opgaverne.
det kan sagtens være dit CAS program ikke kan løse integralet med symboller altså du er nød til at fortælle den hvad dit mu og hvad dit sigma er før den kan beregne det.
ellers kan et billede af hvad du har skrevet på din lommeregner og hvilken lommeregner du bruger så kan det nogen kan sige præcist hvad du gør galt.
Skriv et svar til: HJÆLP SANDSYNLIGHED
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
