Matematik

Beregn en ligning for tangenten i punktet (0,f(0)).

18. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Betragt funktionen f med forskriften f(x)=e^x+x^2.
1) Beregn en ligning for tangenten i punktet (0,f(0)). 

x0 = 0 og f(x0)=0

Differentialkvotienten i x0 = 0 er: 

f''(x0)=2ax0+b 

f'(x0) = 2*1*0+1 = 3

Derefter bruger jeg tangentligningen: 

y-f(x)=f'(x0) (x-x0) 

y-0= 3 (x-0) 

Er det løst rigtigt???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har hverken beregnet f(0) eller f '(0) korrekt.

f(x) = ex + x2 ⇒ f '(x) = ex + 2x . Beregn nu f '(0) korrekt.

Beregn også f(0) korrekt.

f(0) = e0 + 02 = 1

Lad være med at skrive f''(x0) , når der menes f '(x0) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Nej det er ikke rigtigt da a0= 1

du har sat x0 til at være 0 hvilket er forkert

f(x)=e^x+x^2 ⇒ f(0)=1

f'(x)=ex+2x ⇒ f'(0)=1


Svar #3
18. februar 2013 af Wihi (Slettet)

Nåårh på den måde - tak det giver mening nu. 


Skriv et svar til: Beregn en ligning for tangenten i punktet (0,f(0)).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.