Matematik

monotoniforhold

18. februar 2013 af thugfaner (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg har brug for hjælp
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er to opgaver på hovedet. Er det Opg 9?

Man får oplyst funktionens differentialkvotient

f '(x) = x4 - x3 -3x2 +5x -2

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 og bestem fortegnsvariationen for f '(x).

Hint: når summen af koefficienterne i et polynomium er lig med 0, er x = 1 en rod i polynomiet.


Svar #2
18. februar 2013 af thugfaner (Slettet)

Ja det opgave 9 :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2013 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udnyt så, at x = 1 er en rod i ligningen f '(x) = 0 , hvorfor man kan faktorisere

f '(x) = (x-1)·(x3 -3x +2)

Her man så let gætte en rod i 3.-gradspolynomiet og dermed yderligere reducere ligningen til en 2.-gradsligning.

f '(x) = (x-1)2·(x2 + x -2)


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.