Kemi

Beregning af tryk

18. februar 2013 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ved 375 K er ligevægtskonstanten Kpfor reaktionen 

SO2Cl2 (g)⇔   SO2(g) Cl2(g)

2,43 bar. I en lukket beholde roå 1,000 L indføres 6,70 SO2Cl2 , og systemet opvarmes til 375 K.

a) Beregn trykket af SO2Cl, hvis der ingen reaktion sker

b) Beregn partialtrykkene af SO2 , Cl2og SO2Cl2

i opgave a beregner jeg trykket til at være 1,55 bar. Hvordan løses b ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af mathon

                 

                                             hvad
                    ...indføres 6,70 ???? SO2Cl2


Svar #2
19. februar 2013 af Figes (Slettet)

Gram

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af mathon

 

                 partialtryk / bar                  SO2Cl2 (g)    <--->     SO2 (g)   +    Cl2 (g)
                 Før                                      1,55                          0                 0      
                 Efter                                  (1-x)•1,55                x•1,55          x•1,55

 

     af
                                             p(SO2) • p(Cl2)
                                             ------------------- = 2,43 bar
                                                p(SO2Cl2)
  
     fås
                                               (x•1,55 bar)2
                                             ------------------   =   2,43 bar                     0<x<1
                                            (1-x)•(1,55 bar)

     hvoraf

                                             x = 0,693355

    dvs

                Efter
                                partialtrykket af SO2Cl2 (g) er   (1 - 0,693355) • (1,55 bar)  =  0,4753 bar

                                partialtrykket af SO2 og Cl2 (g) er   0,693355 • (1,55 bar)    =  1,0747 bar


                                                              

 

                                          

 

                            


Skriv et svar til: Beregning af tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.