Kemi

Idealgasligningen hjælp?

19. februar 2013 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Så jeg lige med en opgave her som jeg har nogle problemer med at løse

opgavebeskrivelsen lyder

En spraydåse indeholder drivhusgassen carbondioxid trykket er 400 kPa ved 20 C
på dåsen står der at den højst må opvarmes til 50 C, Hvad er trykket så?

Er ikke helt sikker på hvordan jeg regner dette ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af mathon

 

       

                p2        T2       273 + 50
                    ----   =  ---  = -----------  = 1,10239
                 p1        T1       273 + 20          


                     p2 = 1,10239 • (400 kPa) = 440,956 kPa
 


Skriv et svar til: Idealgasligningen hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.