Matematik

jeg er ikke helt med

19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave som jeg har vedhæftet og bliver bedt om;

c) Bestem tiden, efter stegen er sat i ovnen, som funktion af temperaturen i stegens indre.

men jeg forstår ikke hvad der menes, og hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af mathon

 

                          du skal isolere t udtrykt ved I(t)


Svar #2
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

det er vel det samme som bare at isolere t, ikke? og kan I så hjælpe mig med det. Jeg synes det er svært, med parentesen og når det jeg skal isolere er opløftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                   t(l(t))


Svar #4
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

#3

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket er

I(t) = 200·(1 - 0,9·e-0,0085t)

Man skal isolere t ved at arbejde sig frem til leddet med t.

Divider med 200

1 - 0,9·e-0,0085t = I(t)/200

Isoler 0,9·e-0,0085t

0,9·e-0,0085t = 1 - I(t)/200

Divider med 0,9

e-0,0085t = (1 - I(t)/200)/0,9

Tag ln på hver side

-0,0085t = ln[ (1 - I(t)/200)/0,9 ]

Isoler t til sidst ved at dividere med -0,0085

t = -ln[ (1 - I(t)/200)/0,9 ] / 0,0085


Svar #6
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Tak skal du have!


Svar #7
21. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål, faktisk. I skridtet:

"1 - 0,9·e-0,0085t = I(t)/200

Isoler 0,9·e-0,0085t

0,9·e-0,0085t = 1 - I(t)/200"

 

hvorfor kommer der så til at stå "1 - I(t)", og ikke "I(t) - 1". Man trækker vel en fra på begge sider, og det efterlader vel så også, at der står - 0,9·e-0,0085t ?

Kan du forklare mig hvad der sker med 1-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo den samme ligning, bare ganget med -1.


Skriv et svar til: jeg er ikke helt med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.