Matematik

HEEEEELP

19. februar 2013 af hhhk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder jeg antal perioder

 

begyndelsesværdi=  1000

vækstpct= x

antal perioder= 4

slutværdi= 1030

 

regneudtryk=

 

f(x)= 1000* (x+1)^4 = 1030

så dividere jeg med 1000 for at få x til at stå alene

f(x) =(x+1)^4 = 1,03

hvordan kommer jeg videre og er det korrekt begregnet indtil videre???


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af ChemistryIsKey

     1000 · (1 + x)4 = 1030

     (1 + x)4 = 1.03

     1 + x = 4√(1.03)

     x = 4√(1.03) - 1 ≈ 0.00741707 ≈ 0.741707 %

Når du isolerer x har du fundet vækstraten og ikke antallet af perioder. Det er jo givet i opgaven :)


Skriv et svar til: HEEEEELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.