Kemi

Hjælp

20. februar 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Clorethen (vinylchlorid) fremstilles af ethen i en tottinproces. Først adderes chlor, hvorefter der fraspaltes hydrogencholorid. Skriv reaktionskemaer for de to processer

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af mathon


                            H     H                                  H    H
                             |      |                                    |     |
                       H - C = C - H   +   Cl2   --->   H - C - C - H
                                                                         |     |
                                                                        Cl   Cl

                       

                                   H    H                 H     H
                                    |     |                   |      |
                              H - C - C - H   --->   C = C - H   +   HCl
                                    |     |                   |
                                   Cl   Cl                Cl


                            

          

 


Svar #2
20. februar 2013 af hans1995 (Slettet)

Hva med den:

Spm nævnt har bedøvelsesmidlet halotan det systematiske navn 2-brom-2chlor-1,1,1-trifluorethan. Skriv strukturformlen for stoffet

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af mathon


                                                                           Br   F
                                                                            |     |
                                                                      H - C - C - F
                                                                            |     |
                                                                           Cl   F

                                                  

                                              
                                                          
                       
                                                      


Svar #4
22. februar 2013 af hans1995 (Slettet)

Skriv en elektrodeprikformel for ch2=chx(x kan fx være et cl atom
Hvad sker der der med elektronnerne, når ch2=og R• bindes sammen

Svar #5
22. februar 2013 af hans1995 (Slettet)

Har virkelig brug for det

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.