Kemi

Kemi spørgsmål

20. februar 2013 af robe0149 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder og er ved at lave lidt kemi men er desværre gået helt død i det, er der nogen der evt. kan hjælpe mig lidt på vej det ville være dejligt.

På fohånd tak. :)

 

e) Find arealet af Skanderborg Sø og antag at den gennemsnitlige vanddybde i søen er 10 m. Antag at den mængde HCl du fandt i opgave d) bliver opløst i Skanderborg Sø. Beregn pH i søen (antag at pH=7,0 inden søen bliver forurenet af HCl-udslippet)

Skanderborg sø= 632hektar
Dette tal er svært at regne på, vi vælger derfor at omskrive til m^2, dette kan vi gøre ved at, vi ved at der går 10.000 m^2 på en hektar, derved kan vi så finde arealet af søen i  m^2.

Så Skanderborg sø er:
632ha*10.000=6320000m^2

Hvad skal jeg så gøre herefter? :)

f) Nu renses røggasserne på forbrændingsanlægget heldigvis inden de lukkes ud i atmosfæren. Hertil bruges calciumoxid. Opskriv det afstemte reaktionsskema (med fase/tilstandsangivelse) for reaktionen mellem fast calciumoxid og HCl fra forbrændingsprocessen. Hvor mange tons calciumoxid skal man bruge pr. år for at rense røggasserne?

g) Du skal skrive den korrekte strukturformel for den monomer & polyvinylchlorid dannes fra. Vinylchlorid er det vi kalder for et ”trivialnavn”. Hvad er det korrekte systematiske navn for vinychlorid?

 


Skriv et svar til: Kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.