Fysik

Hjælp til fysik opgave

20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

På en gård er der en dyb brønd. Brønddybden kan bestemmes ved at kaste en sten i vandet. En sten kastes i vandet og 0,35 s efter at stenen har ramt vandet høres der et plask. Lufttemperaturen i brønden er 11 grader celsius.

Bestem dybden af brønden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lufttemperaturen skal sikkert sætte dig i stand til at bestemme lydhastigheden . I denne sammenhæng kan lyshastigheden sættes til uendelig stor. Beregn derfor, hvor langt lyden udbreder sig i tiden 0,35s .


Svar #2
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Hvordan gører man det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan gør man hvilket?

Måske har din bog en formel eller tabel, hvoraf man kan aflæse eller beregne lydhastigheden som funktion af luftens temperatur.

Du må være bekendt med, at hastighed v = Δs / Δt , hastighed er defineret som tilbagelagt afstand divideret med tiden. Kender man hastigheden og tiden, kan man beregne afstanden (dybden) Δs .


Svar #4
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Ok, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2013 af anonym000

Der er den her formel

v=k√(T/M)

Så siger du 

s=v*0,35s

Så har du svaret.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2013 af anonym000

Kom lige til at blande nogle ting sammen. her er den rigtige fremgangsmåde

v=331√(T/273K)m/s

Så siger du

s=v*0,35s

Det er den rigtige fremgangsmåde.

- - -

...............


Svar #7
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Hvad skal der stå på T`s plads?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2013 af anonym000

Den absolutte temperatur, dvs i kelvin, det bliver 273K+11=294K

- - -

...............


Svar #9
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Dvs. formlen kommer til at hedde: v=331√(294K/273K)m/s ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

-- og så skal det lige beregnes korrekt

T = 273K + 11K = 284K

#9

Med korrektionen her, T = 284K .


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. februar 2013 af anonym000

Ja, for dit vedkommende.

Dybden skulle gerne give ca. 120 m.

- - -

...............


Svar #12
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Dvs.: v=331√(284K/273K)m/s ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. februar 2013 af anonym000

Ja, ups. :-)

Men har ikke rigtigt tid til at vre omhyggelig, når jeg selv er gang med at skrive en opgave...

- - -

...............


Svar #15
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Bare lige for at være sikker:

v=331√(284/273K)m/s=337,6

s=337,6*0,35s=118,2

Så brønden er 118,2m?


Brugbart svar (1)

Svar #16
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så burde du koncentrere dig om én af delene.


Brugbart svar (1)

Svar #17
20. februar 2013 af anonym000

#15

Ja, det er rigtigt.

#16

Det har aldrig skadet at hjælpe nogen...

- - -

...............


Svar #18
20. februar 2013 af anne223 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :) Held og lykke med din opgave! 


Brugbart svar (1)

Svar #19
20. februar 2013 af anonym000

Det var så lidt.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. april 2013 af cecilielow (Slettet)

kan i hjælpe mig med det her spørgsmål?


b) Hvor hurtigt bevæger stenen sig, når den rammer vandet


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.