Debat

4,2 i gennemsnit i 1.g

20. februar 2013 af Louisemaria1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg går lige nu i 1.g og jeg fik mine første standpunktskarakter (vi får vidst 2 om året) for et stykke tid siden. Den lå så på 4,2 - nok grundet min gernerthed i timerne (som jeg arbejder med ;)) De næste standpunktskaraktere er lige om hjørnet, men jeg regner ærligtalt ikke med en forbedring, overhovedet. 

Efter gymnasiet vil jer gerne på CBS og enten tage en HA(kom.) (kvote = 9,2) eller BSc in International Business (kvote = 11,5).

Som jeg selv ser på det, synes jeg at det er rimelig højt! Men mit spørgsmål er så til jer, om det realistisk set overhovedet er muligt at springe +5 i karakter? Og har I i så fald nogle gode råd jeg kan tage med mig? 

 

- Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af pinklife (Slettet)

Uh, her følger jeg lige med. Har selv samme problem. Godt nok vil jeg ikke ikke ind på de studier, men altså :D

Jeg har fået ret lave karakterer her før jul, og de skal virkelig forbedres. Fik 02 i idræt (y) 


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. februar 2013 af lastyeargirl (Slettet)

Du skriver, at du går i 1.g, så jeg vil bestemt mene, at der er mulighed for en ændring af dine karaktere, men det handler meget om, at du skal komme dig over din generthed og begynde at sige noget mere i timerne. De mundtlige karakterer handler udelukkende om hvor meget du siger i timerne, og hvor rigtigt det er, det du siger. Hvis du tier stille og ikke siger noget, så kan du heller ikke forbedre dine mundtlige karaktere.

Du kan starte med at stille et krav til dig selv: Sig mindst én ting til hver time, du har i løbet af dagen. Dette er en god start, som jeg selv benyttede mig af i starten af 1.g, da jeg også har været lige så genert som dig.

Jeg startede med et gennemsnit på 4, og jeg ligger nu på 7 i slutningen af 3.g. Jeg må indrømme, at jeg ikke ved, om du kan komme op på et snit med 11 fra 4. Det lyder meget voldsomt, men du kan jo altid forsøge. Der sker i hvert fald ikke noget, hvis du ikke forsøger ;)

Jeg håber, du kunne bruge ovenstående til noget, ellers så skriv igen, så skal jeg se, om jeg kan hjælpe dig :) 


Svar #3
20. februar 2013 af Louisemaria1 (Slettet)

Det er du mere end velkommen til! :) - og hvor sjovt, fik også 02 i idræt...

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2013 af Seniseviyorumh (Slettet)

Det vigtigste er at du har fokus på de fag, som du skal afslutte her til sommer. Dernæst vil alt stille og rolig komme. Det klart at ens karaktere falder i forhold til folkeskolen. Det er noget helt nyt, nye lærere og elever. En hel ny rutine. så du skal bare tro på dig selv  hvor der er en vilje er der en vej: D


Svar #5
20. februar 2013 af Louisemaria1 (Slettet)

Synes nemlig også det lød ret højt i mine ører! Jeg er ikke indehaver af en superhjerne, men jeg er villig til at arbejde hårdt for mine karakterer. - Og mange tak for svar! Gjorde du i øvrigt noget andet for karakterstigningen, end at sige noget mere i timerne?

Svar #6
20. februar 2013 af Louisemaria1 (Slettet)

#4 Vil det sige at det er i alle C-fagene jeg skal lægge mine kræfter i? :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2013 af littlemissbertram (Slettet)

Jeg går efterhånden i 3.g, og jeg vil mene - for at være helt ærlig - at det desværre er meget sjældent at folk stiger så meget. Men dog er det min generelle opfattelse, at folk stiger. Jeg er gået fra 7 til 10 i gennemsnit. Men det er ikke umuligt, hvis du virkelig gør en indsats. Jeg synes at et af de forrige råd er rigtig godt, mht. at tvinge dig selv til at sige lidt i hver time - hvilket helt sikkert er muligt, hvis du laver dine lektier ;) Ydermere kunne du måske- da dit gennemsnit også indikerer at det skriftlige kunne forbedres :) - i de fag du har svært ved, benytte dig af tilbuddene om hjælp som der sikkert er på skolen (lektiehjælp, skriveværksted osv.), da det klart kan hjælpe dig på vej med det skriftlige!

Til slut vil jeg dog lige smide en bemærkning ind om de uddannelser, som du overvejer. På sådanne uddannelser (især den sidstnævnte) vil du helt sikkert møde meget ambitiøse mennesker, som er rigtig gode til at få sagt noget. Jeg ville personligt være lidt bange for at drukne i et hav af genier - og derfor komme ud med et dårligt snit. Ydermere har jeg hørt, at det sociale ikke skulle være så forfærdelig godt på den sidste, men det er blot et rygte.

 

Under alle omstændigheder held og lykke - sørg også for at have det sjovt og nyde din gymnasietid! ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2013 af littlemissbertram (Slettet)

Har lige et ekstra råd, jeg vil smide ind! :)

Når du er ved at afslutte et fag, og du måske godt kunne tænke dig en lidt højere karakter, så virker det super godt at spørge læreren, om der er noget man kan gøre bedre. Det viser at du er engageret i faget, og det kan lærerne godt lide! 

 

Endnu engang held og lykke! ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. marts 2013 af klotte (Slettet)

Syens du skal fokuserer på C fag og på at finde ud af om du har nogle "huller " i din viden. For hvis du mangler noget grundlæggende i f.eks matematik er du nødt til at få ekstra hjælp i lektiecafe eller privat hvis du skal knække koden.

Men bliv ikke bange . Det er kun 1g og lærerene kender jeg ikke endnu. Prøv at være mere synlig, forbered dig og læs selv. 

Jeg havde elendigt gennemsnit i 1 g  men lærte mig at lære igennem studieteknik og flid og havede aligevel på psykologistudiet.

Det er tit ordentligt sprog, struktur og overblik det handler om - og det kan læres :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Der er altid mulighed for forbedring - jeg har været doven hele mit liv hvad angår skole, ligeså snart jeg bliver tvunget til at lære, mister jeg lysten. Tilgengæld kan jeg sidde og nørde noget som var/er langt over mit niveau og lære mig selv det.

Jeg var tæt på at dumpe folkeskolen (gad ikke, jeg var ikke motiveret) og tre år efter færdiggjorde jeg gymnasiet med 11,3 (hvor idræt var et 2-tal :D).

Klø på og overvind din barrierer, du har ET forsøg - brug det.


Skriv et svar til: 4,2 i gennemsnit i 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.