Fysik

Hjælp til fysik - haster

21. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder med en aflevering og gik lidt i stå med følgende opgave

I et forsøg måles den dynamiske gnidningskraft (Fgnid) på en klods som funktion af klodsens masse (m). Massen varieres ved hjælp af lodder. Tabellen viser de opnåede resultater.

m/kg                   0,1            0,2             0,3             0,4                0,5         

Fgnid N              0,45           0,95           1,30         1,81              2,18 

Bestem den kinematiske gnidningskoefficient.

Jeg tænker selv at benytte denne formel Fgnid = μkin*Fn

Herefter ville jeg selvfølgelig isolere μkin så formlen vil hedde μkin= Fgnid /Fn

Lyder dette rigtigt? Og skal jeg beregne den for hver af de 5 lod? 

Håber i vil hjælpe mig.

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. februar 2013 af peter lind

Du skal bruge lineær regression på de data med konstanten sat til 0


Svar #2
21. februar 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan det? Tænker du på at lave et diagram?
Og hvordan aflæses svaret ud fra dette?


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. februar 2013 af peter lind

Regression laves på et CAS værktøj eller lignende


Svar #4
21. februar 2013 af snilo (Slettet)

Jeg har lavet en på excel, hvor jeg får en lineær steg igennem. Hvordan skal dette læses, altså hvordan bestemmes den kinematiske gnidningskoefficient ud fra det? Og hvad mener du med konstanen 0?


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. februar 2013 af peter lind

En lineær regression tilpasser normalt til en ligning af formen y = ax+b hvor b er en konstant. Den konstant skal sættes til 0.

Regressionen skal altså give y=a*x. Hvis y er gnidningskraften og x er normalkraften vil du ved sammenligning med formlen for gnidning finde at a er gnidningskoefficienten


Svar #6
21. februar 2013 af snilo (Slettet)

Har aldrig lavet en lineær regression før, ser dette rigtig ud? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. februar 2013 af peter lind

Jeg kan ikke læse den fil


Svar #8
21. februar 2013 af snilo (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.