Matematik

Lidt hjælp med mikro økonomi :)

21. februar 2013 af gadehund (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er lige begyndt på mikro økonomi og visse problemer med det.

Jeg har en opgave der lyder: (på engelsk)

Suppose the income elasticity of demand for a food is 0,5 and the price elasticity of demand is -1,0. Suppose also that Felicia spends $10,000 a year on food, the price of food os $2 and her income is $25,000

a) if a sales tax on food caused by the price of food to increase to $2,50, what would happen to her consumption of food?

altså jeg ved at formlen er: EP = (ΔQ/ΔP)·(P/Q)

og at: EP= -1,0 og P=2 og ΔP=0,5 - men så har jeg fået ad vide at Q=5000 - hvorfor er det dét??

Videre i opgaven...

så benytter jeg mig så af tallene for at finde ΔQ. Og det er her jeg står af, da jeg tilsynladende ikke følger 100% den formel som jeg skrev oven over.... og det ligner ikke bare "gange over kors..."

så der står: -1=(ΔQ/0,5)[((2+0,5)/2) / ((5000+ΔQ)/2)] - jeg forstår ikke hvorfor der er kommet så mange trin ind i regnestykket for hvor der står (P/Q) i formlen... hvad er det jeg ikke forstår her? Fordi der sker det samme i det næste regnestykke og vil gerne have løst gåden :)

Jeg ved godt at det ikke lige er International økonomi, men økonomi er det da - så jeg håber at nogen vil hjælpe mig i gang med mikroøkonomien!!



Mvh. Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2013 af Thomas_larsen (Slettet)

Du kan altid tjekke www.studyspot.dk - De har et ret godt mikroøkonomi kursus, som også er billigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2013 af Thomas_larsen (Slettet)

Du kan forøvrigt se det online, hvilket er ret lækkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2013 af Walras

Et hurtigt kig:

Suppose the income elasticity of demand for a food is 0,5 and the price elasticity of demand is -1,0. Suppose also that Felicia spends $10,000 a year on food, the price of food os $2 and her income is $25,000

Indkomstelastisitet: eM=0.5

Priselasticistet: ep=-1

Omkostning til mad: P*Q=10.000 <=> Q=10.000/Q

Pris for mad: P=2

Indkomst: m=25.000

Som det er nu, er hendes forbrug Q=10.000/2=5000 mad (hvad enhed det nu så har). 

a)

Lad prisen stige til P+t=2.5, så er ΔP=P+t-P=0.5.

Så kan du bare indsætte og udregne.

ep=(ΔQ/ΔP)·(P/Q)

-1=ΔQ/0.5*2/5000 <=> -1=4ΔQ/5000 <=> -1/4=ΔQ/5000 <=> ΔQ=-5000/4


Skriv et svar til: Lidt hjælp med mikro økonomi :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.