Matematik

Matematik c

21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej Alle :)

Håber i kan hjælpe mig med de her opgaver...

 

To funktioner er givet ved f(x) = 2x − 5 og g(x) = −x + 3.
a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem de to grafer.

 

En funktion g er giver ved g(x) = 6,2x − 9.
a) Hvis x-værdien f °ar en tilvækst p °a 3, hvor stor en tilvækst f °ar y-værdien s °a?
b) Hvis derimor y-værdien bliver forøget med 5, hvor meget er x-værdien s °a blevet forøget med?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

a) Du sætter funktion f og funktion g lig hinanden, samler dem på den ene side og sætter dem lig nul.

Når du har reduceret udtrykket finder du diskriminanten og ud fra den finder du de to rødder. Disse to rødder er x-værdierne.

Disse rødder sættes ind i funktion g(lettest)., for at finde y-værdierne. du har nu fundet både x og y-værdierne og det er koordinatsættet ti lde to skæringspunkter.

 

Jeg håber det hjalp

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2013 af Copyfokking

Jeg kan hjælpe dig med den første opgave:

Du sætter de to ligninger lig hinanden dvs:

2x-5 = -x+3

Finder x-koordinatet.

Herefter sætter du din x værdi end i en af de to funktioner og finder så y-koordinatet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

Skæringspunktets x-koordinat findes ved at løse ligningen f(x) = g(x) .

Opg 2.
a) Beregn g(x+3) - g(x)
b) Løs ligningen g(x+Δx) - g(x) = 5 , som en ligning i Δx .


Svar #4
21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet)

altså i opgave 1... hvordan skal jeg reducere udtrykkene?


Svar #5
21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet)

Opgave 2.. kan jeg slet ikke forstå? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs ligningen

2x - 5 = -x + 3

Isoler led med x på venstre side, og konstanter på højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringen i #3.

Når x ændrer sig med 3, er funktionsværdien g(x+3), og funktionsværdien ændrer sig derfor med g(x+3) - g(x) .

Benyt forskriften for g(x) til at beregne g(x+3) - g(x) . Ændringen er uafhængig af x.


Svar #8
21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet)

er så dårlig til at isolere ligninger, det er mit svageste fag.. ved ikke engang hvad jeg skal starte med?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

I ligningen

2x - 5 = -x + 3

lægger man x til på hver side, og man lægger 5 til på hver side.


Svar #10
21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet)

Jeg får det til et helt mærkeligt svar 2x=3


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal gøre det korrekt. Det er stof man bør have lært i de små klasser.

Man lægger x til på hver side

3x -5 = 3

og så lægger man 5 til på hver side

3x = 8

Til sidst dividerer man med 3 på hver side

x = 8/3


Svar #12
21. februar 2013 af saysay12345 (Slettet)

g(x) = 9,6? er det svaret i opgave a?


Skriv et svar til: Matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.