Matematik

Forskrift for proportionaliteter

22. februar 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 

Jeg har f,ået opgaven at finde en forskrift for hhv. ligefrem og omvendt proportionaliteter.

Ved begge er værdien y = 10 og x = 50.

Jeg er meget usikker på ligefrem prop., men går ud fra at den omvendte kan kaldes y = 500 : x - er det korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligefrem proportionalitet:  y = a·x

Omvendt proportionalitet: y = a / x

Benyt de kendte værdier til at bestemme a i hvert af de to tilfælde.

Du har ret med hensyn til den omvendte proportionalitet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2013 af LeonhardEuler

Ligefrem proportionalitet er: 

y=ax

Omvendt proportionalitet (hyperbel), som du siger:

y=a/x

 


Svar #3
22. februar 2013 af nelarsen (Slettet)

Okay, vil det så betyde at den ligefremme proportionalitet vil se sådan her ud: y = 0,2 * x?


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. februar 2013 af LeonhardEuler

Ja


Skriv et svar til: Forskrift for proportionaliteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.