Matematik

Find f'(x) af f(x) = (1/3)*x^3+x^2-8*x+2

22. februar 2013 af mamanr1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har utroligt meget brug for jeres hjælp - dette er en S.O.S! Jeg skal aflevere om en time og jeg kan på ingen måde finde ud af det! 

Opgaven lyder: 

- Find f'(x) af f(x) = (1/3)*x^3+x^2-8*x+2

- Bestem kordinatsæt for ekstremspunkter for f (husk dokumentation.) 

- Gør rede for monotoniforholdene for f (husk dokumentation.) 

 

Jeg ved godt hvad jeg skal gøre. Man skal finde diskriminanten, derefter finde de to rødder og derefter finde toppunktet. MEN jeg ved ikke hvordan!!!! HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Er det ikke noget med?

f'(x)=1/3x^2+2x-8

 

 


Svar #2
22. februar 2013 af mamanr1 (Slettet)

Jo, men derefter er jeg lost :-) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af mathon

 

                                f(x) = (1/3)x3 + x2 - 8x + 2

                                f '(x) = (1/3) (3x3-1) + 2x2-1 - 8 • (1x1-1) + 0

                                f '(x) = x2 + 2x - 8


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. februar 2013 af mathon

 

     ekstremum kræver
                                               f '(x) = 0         


     ligningens løsninger er monotoniintervalgrænser


Svar #5
22. februar 2013 af mamanr1 (Slettet)

Det er sørgeligt at erkende, men det er volapyk for mig det der :-) 
MEN tusinde tak for hjælpen alligevel! 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2013 af mathon

   måske forduftede volapykken,
   hvis du lærte dig,
   at:
                                                 (k•xn) '  =  k • (xn) '  =  k • (n•xn-1)


Skriv et svar til: Find f'(x) af f(x) = (1/3)*x^3+x^2-8*x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.