Matematik

ligning

02. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
hej jeg har et problem med at komme igang med en ligning i en opgave som lyder således:

bestem samtlige løsninger til ligningen

xi5-10100xi3+10i6x=o

hvad skal jeg lige starte med??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af LanioX (Slettet)

Sæt x udenfor en parentes, så får du en skjult andengradsligning inden i parentesen, hvor du kan sætte t = x^2 og løse andengradsligningen i t.

Svar #2
02. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

forstår ikke selt det med t??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

x^5-10100x^3+10^6*x=0
<=>
x*(x^4-10100x^2+10^6)=0
<=>
x=0 v x^4-10100x^2+10^6=0

t=x^2

t^2-10100t+10^6=0

Løs for t, og find derefter x.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

#0: Mener du x^5-10100*x^3+10^(6*x)=0
eller x^5-10100*x^3+10*x^6=0?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2005 af LanioX (Slettet)

#4: Hun mener x^5 - 10100*x^3 + (10^6)*x = 0, ellers for den ikke pæne løsninger

Svar #6
02. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

vil det sige at jeg skal sige at jeg bare skal sætte t ind på ´x´s plads eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du får to mulige værdier for t. Herefter ved du, at t=x^2, så kan du finde de to x-værdier der hører til hvert t.

Svar #8
02. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

vil altså sige at jeg bare kan tage kvarderatsoden af de to t værdier??


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2005 af LanioX (Slettet)

Du skal huske at der er to løsninger til x^2 = t, du skal have + og - kvadratroden af t

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.