Matematik

Hjælp det haster

23. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder med denne opgave, og kan ikke helt komme i gang :) 

Ved et forsøg bestemte man antallet af bakterier i en opløsning til 145.
8 timer senere var der 2440 bakterier.

a) Hvor står var den procentvise stigning pr. time?

b) Hvor mange bakterier var der i opløsningen 8 timer senere, hvis væksten fortsatte uændret?

 

Håber der er en, som vil hjælpe 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2013 af SuneChr

Benyt renteformlen           2440 = 145·(1 + r)8

Indsæt 16 som eksponent i den formel du er kommet frem til.

Vi får da     r = 0,4232         f(x) = 145·1,4232x


Svar #2
23. februar 2013 af snilo (Slettet)

Når ja, selvfølgelig! :D

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2013 af SuneChr

# 0  Overskrift

Var det opgaven der hastede, eller er det bakterierne, der synes, det haster med væksten?   : )


Svar #4
23. februar 2013 af snilo (Slettet)

Det var nu opaven hehe :-)


Skriv et svar til: Hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.