Matematik

ligning:!??

24. februar 2013 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har flere gange prøvet at løse denne ligning, men jeg kan ikke komme frem til hvad jeg tror er det rigtige resultat!

so plzz help me!

opgaven lyder sådan:

2 : 5x + 30 - 7 * 2 = 2x + 31 - 6


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af peter lind

Gang ligningen med 5x og saml alt på den ene side af lighedstegnet. Det giver en anden grads ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af joak0575 (Slettet)

Det rigtige svar, er x=3:

5x + 30 - 7 * 2 = 2x + 31 - 6

Reducere (ganger -7 og 2 sammen, og trækker fra 30, og trækker 6 fra 31)

5x+16=2x+25

tager 16 om på den anden side:

5x=2x+9

tager 2x over:

3x=9

deler med 3 på begge sider:

x=3


Skriv et svar til: ligning:!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.