Matematik

Bestem forskrift for stamfunktion

24. februar 2013 af ALBN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har nogle problemer med en opgave, hvor jeg skal arbejde med en funktion

f(x)= -12x2+8x

Jeg skal bestemme en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(2,6). 

Kan I måske hjælpe lidt til? Jeg er på ret bar bund. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find en stamfunktion F(x) til f(x) og afpas konstanten, så at F(2) = 6 .

Benyt  ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af LeonhardEuler

f(x) = -12x2+8x

F(x) = -3x3+4x2+k

Så indsætter du tallene fra P(x,y) = P(2,6) og isolere k

6 = -3*23+4*22+k

6 = -24+16+k

6+24=16+k

30-16=k

14=k

 

F(x)=-3x3+4x2+14


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af Stats

Du kan også lave integrations prøven ∫f '(x)=f(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2013 af 123434 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man skal finde en stamfunktion, skal man ikke differentiere funktionen; man skal integrere den.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2013 af mathon

 

                         F(x) = y = -4x3 + 4x2 + k           gennem  P(2,6)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Stamfunktionen er forkert bestemt.

Man har jo

F(x) = -(12/3)·x3 + (8/2)x2 + k

        = -4x3 + 4x2 + k

hvorfor

6 = 4·22·(1-2) + k = -16 + k , og dermed

k = 6+16 = 22


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2013 af LeonhardEuler

Jeg bemærkede, det også. Men tiden var gået før jeg kunne ændre i den.

f(x) = -12x2+8x

F(x) = -4x3+4x2+k

Så indsætter du tallene fra P(x,y) = P(2,6) og isolere k

6 = -4*23+4*22+k

6 = -32+16+k

6+32=16+k

38-16=k

22=k

 

F(x)=-3x3+4x2+22

   

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så bliver det jo netop

F(x) = -4x3 + 4x2 + 22 .


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. februar 2013 af LeonhardEuler

Sorry, det er mig der skriver forkert hele tiden.


Skriv et svar til: Bestem forskrift for stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.