Matematik

Hjælp til rente opgave

25. februar 2013 af migss (Slettet)

Hej :)) Kan ikke finde ud af denne her opgave er der nogen der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: dfs.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Med en rente, r, i n år, bliver den totale rente = ( 1 + r )n.

Derfor bliver den totale rente i opgaven = ( 1 + 0,05 )3 * ( 1 + 0,018 )4

Den gennemsnitlige rente, g, findes ved ligningen:

( 1 + 0,05 )3 * ( 1 + 0,018 )4 = ( 1 + g )7

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af mathon

forestil dig, at der indsættes 1 kr på kontoen


       indestående efter 3 år
                                                 1 • 1,053 = 1,053
      som føres 4 år frem
      med rentesats 1,8%

       indestående efter 7 år
                                                  1,053•1,0184

      du skal nu sammenligne
      med en situation, hvor rentesatsen r
      var den samme i alle 7 år
                                                 

                                 så
                                                (1 + r)7 = 1,053•1,0184

   hvoraf
                                               1 + r =  (1,053•1,0184)1/7 = 1,03159

                                                r = 0,03159 = 3,159%

                                               

                                       

 

                         


Svar #3
25. februar 2013 af migss (Slettet)

okay tusind tak ! 


Skriv et svar til: Hjælp til rente opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.