Matematik

procentvis stigning

25. februar 2013 af frøkendingo (Slettet)

hvordan laves denne?

om en eksponentiel udvikling vides at fordoblingstiden er 8 år. 

beregn den årlige procentvise stigning.

på foehånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

                   f(x) = b•ax

                          f(x + 8) = 2•f(x)

                          b•ax+8 = 2•f(x)

                          b•ax • a8 = 2•f(x)

                          f(x) • a8 = 2 • f(x)

                          a8 = 2

                          a = (1+r) = 21/8 = 1,09051

                          r = 0,09051 = 9,051%


Skriv et svar til: procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.