Kemi

opløselighedsprodukt

25. februar 2013 af mopagh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Stoffet AgBr har et opløselighedsprodukt Ko = 5,3 •10-13 M2.

Er AgBr let eller tungt opløselig?

Beregn hvor meget AgBr der kan opløses i 100 mL vand

 

Ud fra oplysningen ved jeg at: [Ag+] x [Br-] = 5,3x10^-13M2

Men hvordan besvarer jeg spørgsmålene herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du skal kende koncentrationerne af Ag+  og Br-

Y = [Ag+(aq)] • [Br-(aq)] er ionproduktet

hvis Y = Ksp   : Mættet opløsning; intet bundfald

hvis Y < Ksp   : Umættet opløsning; intet bundfald

hvis Y > Ksp  : Overmættet opløsning; bundfald

 


Skriv et svar til: opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.