Matematik

Differentialregning

25. februar 2013 af Thzt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! :-)
Jeg har problemer med at løse denne her opgave:

Om en funktion f gælder: f '(x) =  2(x+4)(x-2)2

a. Bestem monotoniforholdene for f

 

Jeg tænker at man skal finde funktionen inden den blev differentieret, men ved ikke om det er muligt, håber nogle kan hjælpe!

.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

 

                        monotoniforholdene bestemmes af fortegnet for f '(x)


Svar #2
25. februar 2013 af Thzt (Slettet)

Kan du uddybe? Altså hvordan ved jeg hvor f er voksende og hvor den er aftagende, og hvordan ved jeg om det fx skal være [-2;2] eller [-2;4]?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af mathon

        
                                              beregn f '(x)


Svar #4
25. februar 2013 af Thzt (Slettet)

Vil du være venlig at forklare? Jeg kan ikke forstå hvad ud mener når du siger beregn f'(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Tror bare du skal reducere udtrykke og så differentiere.

 


Svar #6
25. februar 2013 af Thzt (Slettet)

Okay tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se #1. Man starter derfor med at lave en fortegnsundersøgelse for f '(x), og derfor starter man igen med at bestemme nulpunkterne for f '(x). Man skal derfor løse ligningen f '(x) = 0, dvs.

2(x+4)(x-2)2 = 0

Funktionen er allerede faktoriseret, så man kan direkte aflæse løsningerne i ligningen f '(x) = 0 . Når man har bestemt nulpunkterne, bestemmer man så fortegnet for f '(x) i intervallerne mellem og uden for nulpunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2013 af mathon

#3


        
                                              beregn f '(x)   --->   bestem f '(x)-fortegn for variable x

 

                 da 2(x-2)2 ≥ 0    er det faktoren (x+4), som er fortegnsbestemmende for f '(x)
                                           og dermed monotonibestemmende for grafen for f(x)

 


Svar #9
26. februar 2013 af Thzt (Slettet)

Tusind tak! :-)

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.