Matematik

Reducere et potensregnestykke

25. februar 2013 af chapperkapper (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle , jeg har kigget på dette længe , men kan ikke rigtig se ud mig ud af det .. er der nogle der muligvis lige kunne hjælpe mig på vej ? på forhånd , TAK :-) 

 

(a^(3⁄4)+b^(3⁄4) )·(a^(1⁄4)-b^(1⁄4) ) - 4kvadratrod(ab^3 )+4kvadratrod(a^3 b)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvad mener du med udtrykket: -?(ab^3)+?(a^3b) .......?

(a3/4 + b3/4)(a1/4 - b1/4) ....


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad de ? gør i dit udtryk. Jeg formoder at det er

(a3/4 + b3/4)(a1/4 - b1/4) - ab3 + a3

Gang parentesen ud (produkt af 2 toleddede størrelser) og reducer.


Svar #3
25. februar 2013 af chapperkapper (Slettet)

Jeg har vedhæftet en fil nu så i kan se det komplette regnestykke .. 

Ved ikke lige hvorfor den skrev ?- tegn ..


Svar #4
25. februar 2013 af chapperkapper (Slettet)

..

 

Vedhæftet fil:POTENSREGNESTYKKE.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad betyder de 2 ?

(a^(3⁄4)+b^(3⁄4) )·(a^(1⁄4)-b^(1⁄4) ) = a3/4*a1/4 -a3/4*b1/4 +b3/4*a1(4 - b3/4*b1/4 =              ganger parenteserne ud

a1 - a3/4b1/4 +a1/4b3/4 - b1   =                                                                                            brugt an*am=an+m

a-b +(ab)1/4*(-a1/2+b1/2)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

#1


OK, du tager den 4. rod af produkterne:

(a3/4 + b3/4)(a1/4 - b1/4) - a1/4b3/4 + a3/4b1/4

= a3/4a1/4 - b3/4b1/4 + a1/4b3/4 - a3/4b1/4 - a1/4b3/4 + a3/4b1/4

= a - b

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

(Det er faktisk muligt at kopiere det ind fra det vedlagte dokument).

Det korrekte svar fremgår så i #6.


Svar #8
25. februar 2013 af chapperkapper (Slettet)

Jeps , har lige selv prøvet fremgangsmåden , så der kom styr på det , men ja fik også samme facit som a-b :-) 

Men siger da tak for hjælpen til alle og fortsat god aften :-) 


Skriv et svar til: Reducere et potensregnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.