Kemi

Kemi - mængdeberegning?? please hjælp!!

25. februar 2013 af imhf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Aluminium reagere (heftigt) med brom (br2):

 

2Al+ 3Br2 --> 2AlBr3

 

Vi afvejer en masse på 0,05g aluminium og bruger rigeligt med brom.

Hvor stor er massen af aluminiumtribromid (AlBr3), hvis alt aluminium deltager i reaktionen?


Svar #1
25. februar 2013 af imhf (Slettet)

pleaaaase hjælp, kan virkelig ikke finde ud af den!! 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

Først finder du stofmængden af  Al

     n = m / M= 0.05 g / 26.98 g/mol = 0.00185322 mol

Nu ser du at forholdet mellem Al og AlBr3 er 2:2 = 1:1 derfor kan du skrive

     n(Al) = n(AlBr3) = 0.00185322 mol

Nu finder du så massen af AlBr3 ved formlen

     m = M · n = 266.69 g/mol · 0.00185322 mol = 0.49423 g ≈ 0.5 g

:)


Svar #3
26. februar 2013 af imhf (Slettet)

Tusind taaaak, du har reddet mig!! :D

Skriv et svar til: Kemi - mængdeberegning?? please hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.