Fransk

Find fejlen

26. februar 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Hej skønne mennesker!

 

Jeg har fået min stil tilbage, og vi skal nu rette fejl i den. Jeg har - heldigvis - virkelig få, men der er en fejl jeg ikke forstår!

 

Sætningen lyder:

Bøsei a eu deux filles à Utøya et après sa rencontre avec le gouvernement, elle a pris pris un bateau passeur à l'îlot. 

 

Fejlen ligger a "a eu". Hun henviser til en paragraf 95, der siger, at valget mellem le passe compose og l'imparfait er vigtigt. Men så vidt jeg kan se, har jeg brugt PC begge gange her, men er det forkert så? Og hvorfor?

 

Ha' en dejlig dag!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af krissP (Slettet)

Bøsei avait deux filles à Utøya et après sa rencontre avec le gouvernement, elle a pris un bateau passeur à l'îlot.

 

A eu = har haft -- eller -- har fået

Avait = havde

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bøsei a eu deux filles........

Bøsei har haft to piger.......   Men kan også forståes som       Bøsei har fået to piger.......

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

elle avait deux filles .......

Hun havde to piger .......

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bøsei avait deux filles .......

Bøsei havde to piger .......

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvis vi bruger det du havde " a eu "

il a eu de la chance = han var hældig

il a eu un cadeaux = han har fået en gave

 

De er bægge bøjet i samme tid, men oversættes forskelligt.

 

Håber det har hjulpet.

Hilsen Kriss.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af krissP (Slettet)

Hvis du er i tvivl om du skal bruge a eller à så er det sådan at hvis du kan erstate A'et med avait så er det uden accent, alstå den her   `

il a envi de manger

il avait envi de manger

så her skal man bruge A uden accent.

Men her:

il faut aller à Paris. = man skal til paris

il faut aller avais Paris. = man skal havde til paris

 

Hilsen Kriss.


Svar #3
28. februar 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Mange tak, kanont svar! 

Det bliver avait, det svarer til det jeg havde i tankerne. Lige det jeg manglede, igen, mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2013 af krissP (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: Find fejlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.