Matematik

solve en ligning.. hjælp

27. februar 2013 af popcorn81 (Slettet)

Hej Jeg skal solve en ligning i nspire, men hvergang jeg prøve siger den "for få argumenter" 

Ligningen 

(solve(-5*3^(2)+b*3+c=0) and (-5*7^(2)+b*7+c))=(0,(b,c))

HÅBER I KAN HJÆLPE 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke det skal skrives

solve((-5*3^2+b*3+c=0) and (-5*7^2+b*7+c=0),b,c)

Men det er jo simpelt at løse i hånden

-45 + 3b + c = 0
-245 + 7b + c = 0

4b = 200, b = 50, og dermed c = 45 -3·50 = -105


Skriv et svar til: solve en ligning.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.