Matematik

Trigonometriske funktioner

28. februar 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen, der kan hjælpe mig med den her opgave. I må meget gerne forklare i detaljer, da jeg er snotdumme og vil gerne lære det selv. 

En funktion f er givet ved regneforskriften f(t)=7sin((x-pi)/8)+7

hvor t er lige med eller større end 0 og lige med eller mindre end 16pi

i må også gerne sige, hvordan man regne det i ti-interactive. Tusind tak for hjælpen på forhånd


Svar #1
28. februar 2013 af hejmedddi (Slettet)

Opgaven går self ud på at bestemme nulpunkterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(t) = 0 , dvs

7·sin((x-π)/8) + 7 = 0 , eller

sin((x-π)/8) = -1 , t ∈ [0 , 16π]

Benyt, at sin(z) = -1 ⇒ z = 3π/2 + p·2π , p ∈ Z .


Svar #3
28. februar 2013 af hejmedddi (Slettet)

ahh nu er jeg med, altså den har nulpunkter, hvor y er 0, jamen tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man finder nulpunkterne for en funktion f(t) ved at løse ligningen f(t) = 0 .


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.