Matematik

bestem f'(x) og g'(x)

02. marts 2013 af Sofienielsen1 (Slettet)

Hej, jeg sidder og skal bestemme f'(x) og g'(x), ud af følgende funktioner:

f(x)=2x3+3x2+1/x-5 og g(x)=3ex+4x+3

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af nielsenHTX

du skal bruge den generelle regel

(a·xn)'=n·a·xn-1  og at (ex)'=ex


Svar #2
02. marts 2013 af Sofienielsen1 (Slettet)

#1


du skal bruge den generelle regel

(a·xn)'=n·a·xn-1  og at (ex)'=ex

Så f'(x)= 3*2x2+3*2x+(-1/x2) og g'(x)= 3*ex+4

Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af nielsenHTX

#2 det er korrekt :D

(men forkort det lidt)


Svar #4
02. marts 2013 af Sofienielsen1 (Slettet)

#3

Okay tusind tak for hjælpen :)

Kan du hjælpe mig med at finde stamfunktionerne til dem også?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg tror, at du har fundet stamfunktionen til dem i 2#.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er helt forkert. Det var de afledede, der blev fundet ovenfor.

Benyt i stedet de generelle formler

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 ,

∫ (1/x) dx = ln(x) + k ,

∫ ex dx = ex + k

til at finde stamfunktioner til de givne funktioner f(x) og g(x) .


Svar #7
03. marts 2013 af Sofienielsen1 (Slettet)

#5 jeg skal lige være med nu, det jeg skriver i #2 er rigtigt ikke? Og de formler du har skrevet, er til at finde stamfunktionen ikke?:)

Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er helt korrekt. Svaret i #6 var jo møntet på svaret i #5.


Skriv et svar til: bestem f'(x) og g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.