Fysik

Lys stråler

03. marts 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: C-niveau

a/

En lysstråle rammer en plastikklods med en indfaldsvinkel på 31 grader . Brydningsvinklen måles til 22 grader . Beregn brydningsforholdet.

b/

I luften er lysets hastighed 3,0 * 10 (8)m/s . Beregn lysets hastighed i plastikklodsen.

c/

Nu ændres indfaldsvinklen til 57 grader  . Beregn brydningsvinklen inde i plastikklodsen.

d/

Gør rede for, at lysstrålen, der forlader plastikklodsen, er parallel med lysstrålen, der rammer klodsen, hvis de to sider af klodsen er parallelle.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

a)

                                        sin(i) / sin(b) = nplast

                                        nplast = sin(31º) / sin(22º)

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2013 af mathon

b)
                                       nplast = c / v

                                       v = c / nplast


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. marts 2013 af mathon

c)

                                        sin(i) / sin(b) = nplast

                                        sin(b) = sin(57º) / nplast


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. marts 2013 af mathon

d)

        da udgang og indgang er omvendt strålegang
        udgangsvinklen lig med udfaldsvinklen og strålerne er parallelle
        med parallelforskydningen

                                                                      d
                                                           a =  --------  • sin(i-b)
                                                                  cos(b)


Brugbart svar (3)

Svar #5
05. marts 2013 af mathon

#4


d)

        da udgang og indgang er omvendt strålegang, er
        udfaldsvinklen lig med indfaldsvinklen og strålerne er parallelle
        med parallelforskydningen

                                                                      d
                                                           a =  --------  • sin(i-b)
                                                                  cos(b)


Skriv et svar til: Lys stråler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.