Matematik

Analytisk plangeometri/vektor hjælp

03. marts 2013 af JeppKay (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinat system er to linjer l og givet ved:

l: 2x + 3y = 11

m: x+4y = 13 

 

a) bestem den mindste vinkel mellem de to linjer.

b) bestem liningerne for hver af de to vinkelhalveringslinjer til l og m.

 

Hvad skal jeg gøre?

 

Tak på forhånd: :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

a)
                                                   |a1•b2 - a2•b1|      |2•4 -1•3|
                               tan(δmin) =   ------------------ = ------------
                                                   |a1•a2 + b1•b2|    |2•1 + 3•4|


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af mathon

#1


a)
                                                   |a1•b2 - a2•b1|      |2•4 -1•3|
                               tan(δmin) =   ------------------ = ------------ = 5/14
                                                   |a1•a2 + b1•b2|    |2•1 + 3•4|


                               δmin = tan-1(5/14) = 19,65º


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af mathon

b) bestem liningerne for hver af de to vinkelhalveringslinjer til l og m.


             l og m's skæringspunkt er S(1,3)

             l's hældningsvinkel    αl = tan-1(-2/3) = -33,6901º                

             m's hældningsvinkel   αm = tan-1(-1/4) = -14,0362º           

 

             ligningen for
             vinkelhalveringslinjen i spidsvinkelrummene

                                    y - 3 = tan((-33,6901º  - 14,0362º)/2) • (x - 1)

                                    y = -0,44237x + 3,44237 

 

             ligningen for
             vinkelhalveringslinjen i stumpvinkelrummene

                                    y - 3 = -1/tan((-33,6901º  - 14,0362º)/2) • (x - 1)

                                    y = 2,26055x + 5,26055




 

                   
                                
 


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri/vektor hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.