Matematik

Hjælp til brøker

03. marts 2013 af pkr25 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg læser til blikkenslager og er ikke stærk i brøker vi har fået denne opgave for men jeg ved ikke hvordan jeg skal stille stykket op/regne det ud:  4 1/4 + 12 1/3 + 3 5/12= ?

Facit skal være brøk og blandet tal

Håber i kan hjælpe.

m.v.h.

Per


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Læg de hele tal sammen for sig. Læg derefter de ægte brøker sammen ved at for længe til deres fællesnævner. Omregn summen af brøkerne til blandet tal, og læg så heltalssummen til dette.

4 1/4 + 12 1/3 + 3 5/12 = 4 + 12 + 3 + 1/4 + 1/3 + 5/12 = ...


Svar #2
04. marts 2013 af pkr25 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Andersen så har jeg forstået det :-)

Et lille spørsgmål mere, nu skal vi gange brøker.

stykket lyder: 2/3 x 3/5

Skal jeg bare gange 2 med 3 og 3 med 5? så det bliver 6/15? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er helt korrekt. Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller, og nævner med nævner. Resultatet skal så forkortes. Find en faktor, der er fælles i tæller og nævner og forkort så.


Svar #4
04. marts 2013 af pkr25 (Slettet)

Perfekt tak, så er jeg på rette vej :-)


Svar #5
21. maj 2013 af pkr25 (Slettet)

Hej 

Jeg ville bare sige tak for hjælpen :-) Det endte med et 10-tal til eksamen. 

Tusind tak

Per


Skriv et svar til: Hjælp til brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.