Matematik

bestem a

03. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved  f(x)=6*a^x  den har en halveringskonstant 5

Det står man skal omskrive ligningen til 6*a^x=3

Hvordan løser jeg den ligning? Nogen der gider stykke den op for mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ved så, at

f(x) = 6·(1/2)x/5 = 6 · ((1/2)1/5)x


Svar #2
03. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

ok.. jeg forstår stadig ikke helt hvor 3 tallet kommer ind i billedet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For x = 0 er f(x) = 6 . Halveringskonstanten kan så findes ved bestemme det x , hvor f(x) er lig med det halve af f(0) . Da halveringskonstanten her er kendt, er det a, der kan findes på den måde:

f(5) = (1/2)·f(0) , så

6·a5 = (1/2)·6·a0 = 3


Svar #4
03. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Ok :) den forstod jeg. Tak for hjælp


Skriv et svar til: bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.