Matematik

Ligning med parantes

04. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal løse nogle opgaver med ligninger i parantes, men mine udregninger passer ikke til facit, så jeg vil gerne have hjælp til at løse dem.

Fx

40 = 8 ( 4 + x )      (det er en brøk, men den vil ikke lave en sort streg)

        3


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at du mener:

Forlæng begge sider med 3
Forkort begge sider med 8
Hæv parentesen
træk 4 fra på begge sider

Du skulle gerne nå frem til at   x = 11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af LeonhardEuler

Du samler x'erne på den ene side. Flytte 3 over til den anden side og den bliver til division.

40*3 = 8 (4+x)

 

Så ganger du 8 ind i parantessen

120 = 32 + 8x

120-32 = 8x

88 = 8x

11 = x

      

 


Skriv et svar til: Ligning med parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.