Matematik
Drejning om Y aksen?
Hej!
Jeg har lige et spørgsmål ..
jeg har folmen for drejning om Y-aksen, hvor der står:
V=a∫b(f(x))2dx-πa∫b(g(x))2dx ..
Mit spørgsmål er så:
Hvis jeg får af vide at punktmængden M2 er afgrænset af grafen for g, x-aksen, y-aksen og linjen x=4.
Punktmængden M2 drejes 360 om y-aksen.
Hvad skal jeg så putte ind i formlen? Der er vel kun tale om den ene af mine funktioner, som afgrænses af punkrmængden M2?
Håber i kan hjælpe.
Ps. f(x)=x3-2x2-5x+6 og g(x)=3x+6 :)
Svar #1
04. marts 2013 af SuneChr
Hvor kommer funktionen f ind i dit spørgsmål?
Som det ser ud, er det kun en trapez, der skal roteres omkrig y-aksen, nemlig trapezen
M2 = { (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 4 ∧ 0 ≤ y ≤ 3x + 6 }
Svar #2
04. marts 2013 af Kasperdrengen (Slettet)
Jamen det er jo det jeg er forvirret over.. Skal jeg bare fjerne f(x) i formlen??
Svar #3
04. marts 2013 af SuneChr
Kun du kender opgaven. Stil nu hellere opgaven, som den står i opgavehæftet.
Svar #4
04. marts 2013 af Kasperdrengen (Slettet)
Jamen der står:
punktmængden M2 er afgrænset af grafen for g, x-aksen, y-aksen og linjen x=4.
Punktmængden M2 drejes 360 om y-aksen.
- Hvordan er det jeg finder min øvre og nedre værdier ?
Skriv et svar til: Drejning om Y aksen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
