Matematik

Matetik C - Hvordan regner jeg dem ud?

04. marts 2013 af Toothie13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

opg 2

En person indsætter et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%
Efter 6 år står der 17.332,50 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

opg 5

Efter at en person har fået en indsprøjtning af  en bestemt medicin, aftager koncentrationen af medicinen i blodet. Denne sammenhæng kan beskrives ved

y = 1,8 * 0,983^x

Hvor y er koncentrationen i blodet (målt i ng/mL), og x er antal timer efter indsprøjtningen.

a) Bestem koncentrationen efter 24 timer.
    Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet?

b) Efter hvor mange timer når koncentrationen ned på 1,0 ng/mL?
 

Hvordan regneer jeg dem ud?
Tak for hjælp på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen i den første opgave .

I opg 5 indsættes i formlen, og man benytter den givne model for eksponentiel vækst. Løs til sidst ligningen y = 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af hbhans (Slettet)

Opg. 2.  17332.50 = K(1+0.035)6   Find K.

Opg. 5.  y = 1.8*0.98324   Find y.

De andre spørgsmål må du selv tænke over.


Skriv et svar til: Matetik C - Hvordan regner jeg dem ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.