Matematik

Ligninger ???

05. marts 2013 af meller12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan skal jeg regne det regnestykke ud ?

 

x-(5-2x+3)=-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af mathon

 

                    x - (5-2x+3) = -2

                    x - (8-2x) = -2                      hvordan hæver du en minus-parentes?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2013 af kapper1764 (Slettet)

da det er en negativ parentes skal du først gange den ud, som om du ganger alle ledene i parentesen med -1. Dette vil hæve parentesen.

Nu har du

x - 5 + 2x -3 = -2

Nu kan du fortsætte herfra :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af LeonhardEuler

Du ophæver en minus parantes ved at ændre fortegnene. Fx. fra + til -.

Saml alle x'erne og tallene på hver sin side

   

   

Find x ved dividere antallet af x'erne på den anden side.


Svar #4
05. marts 2013 af meller12 (Slettet)

Ok tak :)


Skriv et svar til: Ligninger ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.