Matematik

Differentiel regning

06. marts 2013 af Kristine2cool4school (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved g(x) = 1/3 x^3-5x^2-24x

find g'(x)

-

en funktion f er givet ved f(x) = kvadratrod x - 12/x + 4, x>0

find f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af SuneChr

1)   Benyt differentiationsreglen  (xn)' = nxn - 1  led for led.

2)   Sæt parenteser så det står klart, hvad der skal under rodtegn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af mathon

benyt
               (k•xn) ' = k • (xn) '  =  k • (n•xn-1)  = (k•n)•xn-1  tre gange under beregningen af g '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af mathon


                 skriv f(x) éntydigt


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.