Matematik
Forklaring på ligning ΔQ = 2Δy ved Δy=100
06. marts 2013 af
yyxx (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Jeg læser op i økonomi og er stødt ind i nogle udregninger af substituerende produkter og indkomst påvirkning på efterspørgselskurver.
Jeg har reduceret ligningen (korrekt - jeg har tjekket i bogens facitliste) til at det relevante kun er DeltaQ = 2 delta y.
Her står Delta Q for forskel i efterspurgt mængde og angives i millioner kg pr år.
2 delta y står for forskellen i indkomst og er sat til 100 USD.
Min logik tilsiger at ?Q = 2*100 = 200 , men facitlisten mener at svaret er 0,2million?
Bogens rationale er som følger:
"..That is a $1000 increase in income causes the demand to increase by 2milion kg per year, and a $100 increase in income causes the quantity demanded to increase by a tenth as much, 0,2million kg per year".
Er der er en venlig sjæl der vil forklare mig hvorfor?
På forhånd rigtig mange tak!!
Jeg har reduceret ligningen (korrekt - jeg har tjekket i bogens facitliste) til at det relevante kun er DeltaQ = 2 delta y.
Her står Delta Q for forskel i efterspurgt mængde og angives i millioner kg pr år.
2 delta y står for forskellen i indkomst og er sat til 100 USD.
Min logik tilsiger at ?Q = 2*100 = 200 , men facitlisten mener at svaret er 0,2million?
Bogens rationale er som følger:
"..That is a $1000 increase in income causes the demand to increase by 2milion kg per year, and a $100 increase in income causes the quantity demanded to increase by a tenth as much, 0,2million kg per year".
Er der er en venlig sjæl der vil forklare mig hvorfor?
På forhånd rigtig mange tak!!
Svar #3
06. marts 2013 af peter lind
De 2*100 er væksten i million kg pr år så du får 200 million kg. Er der ikke nogen procenter eller promiller indblandet ?
Svar #4
06. marts 2013 af yyxx (Slettet)
Nej - den oprindelige efterspørgselsfunktion er ; Q = 171 - 20p +20pb +3pc + 2y, men det relevante i sammenhængen er blot forskellen i Q set i forhold til forskellen i y. Der er ingen procenter involveret.
Y er normalt angivet i 1000 dollars (og i så fald ville 2* 1000*100 jo tydeligvis give det rigtige svar), men her skrives explicit at forskellen i y = 100 dollars?
Jeg er ret forvirret;)
Y er normalt angivet i 1000 dollars (og i så fald ville 2* 1000*100 jo tydeligvis give det rigtige svar), men her skrives explicit at forskellen i y = 100 dollars?
Jeg er ret forvirret;)
Skriv et svar til: Forklaring på ligning ΔQ = 2Δy ved Δy=100
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
