Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Matematisk udregning af en indkomstændring ift efterspørgsel
06. marts 2013 af
yyxx (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Jeg læser op i økonomi og er stødt ind i nogle udregninger af substituerende produkter og indkomst påvirkning på efterspørgselskurver.
Jeg har reduceret ligningen (korrekt - jeg har tjekket i bogens facitliste) til at det relevante kun er DeltaQ = 2 delta y.
Her står Delta Q for forskel i efterspurgt mængde og angives i millioner kg pr år.
2 delta y står for forskellen i indkomst og er sat til 100 USD.
Min logik tilsiger at ?Q = 2*100 = 200 , men facitlisten mener at svaret er 0,2million?
Bogens rationale er som følger: "..That is a $1000 increase in income causes the demand to increase by 2milion kg per year, and a $100 increase in income causes the quantity demanded to increase by a tenth as much, 0,2million kg per year".
Er der er en venlig sjæl der vil forklare mig hvorfor? På forhånd rigtig mange tak!!
Jeg har reduceret ligningen (korrekt - jeg har tjekket i bogens facitliste) til at det relevante kun er DeltaQ = 2 delta y.
Her står Delta Q for forskel i efterspurgt mængde og angives i millioner kg pr år.
2 delta y står for forskellen i indkomst og er sat til 100 USD.
Min logik tilsiger at ?Q = 2*100 = 200 , men facitlisten mener at svaret er 0,2million?
Bogens rationale er som følger: "..That is a $1000 increase in income causes the demand to increase by 2milion kg per year, and a $100 increase in income causes the quantity demanded to increase by a tenth as much, 0,2million kg per year".
Er der er en venlig sjæl der vil forklare mig hvorfor? På forhånd rigtig mange tak!!
Skriv et svar til: Matematisk udregning af en indkomstændring ift efterspørgsel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
