Matematik

regne med forskrift??

06. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle gymnasieelever har undersøgt, hvor hurtigt et fyrfadslys brænder.
Først fandt de, at lyset vejede 20g og den lille aluminiumbeholder 0,8g.

________________________________________________________________

jeg skulle i en opgave bestemme en forskrift for en linje.
det blev=     y = -0,040648x+18,9066

så skulle jeg regne dette.
c) Hvad vejer lyset efter 15 min.
y=-0.040648*15+18.9066  =18.2969 gram
jeg fik at lyset vejer 18,3 gram

d) Hvor lang tid går der, før der er brændt 2 gram af lyset.
ved ikke lige hvordan den regnes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af SuneChr

Til tiden 0 vejer lyset 18,9066 g

Til tiden x1 vejer lyset 16,9066 g

Vi har så:

16,9066 = - 0,040648·x1 + 18,9066

 


Svar #2
06. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay :) tak


Svar #3
06. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad så hvis man skal finde ud af hvornår lyset er brændt helt ned


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af SuneChr

Hvis ikke det, lyset er fæstnet i, tages med i betragtning, har vi:

0 = - 0,040648·x2 + 18,9066 

Se også denne:  https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1311113              


Svar #5
06. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2013 af AfghanBoy (Slettet)

umildbart ser funktions ligningen ikke rigtigt ud når man tænker at ved tid x=0 vejer lyset ikke det 20 gram som vi bliver oplyst.
men det er en anden sag og skyldes sikkert regressions regningen som ikke kan levere en ligning med 100% nøjagtighed.
 

 


Skriv et svar til: regne med forskrift??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.