Matematik

in

07. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(t)=20+150*ln(8t+1)

t er tiden. Jeg skal bestemme temperaturen efter 10 min.

Jeg skal forklare hvad 20 i forskriften representerer (begyndelsesværdi?)

Bestem hvor lang tid der går før temperaturen er over 500 grader

 

Lidt hjælp tak?


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. marts 2013 af Singlefyren (Slettet)

1) indsæt 10 på t's plads.  (såfremt t i formlen er angivet i minutter)

2. løs:  500 = 20 +150*ln(8t+1)

480 /150 = ln(8t+1)

e^(480/150) = 8t + 1

t=

PS. det hedder LN og ikke in.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2013 af BrianBjarkeJensen (Slettet)

Hvis du skal bestemme temperaturen efter 10 min, ønsker du at sætte t=10, altså sætte 10 ind på t's plads i ligningen, og derefter beregne svaret.

Du har ret, 20 er skæringen med 2.-aksen (og begyndelsesværdi), da resten af ligningen bliver lig 0, når tiden er 0.

når du skal bestemme hvor lang tid der går, før end at temperaturen er over 500 grader, vil du sætte ligningen til at være lig med 500:

500=20+150*ln(8t+1)

Herefter skal du blot isolere og beregne t.

Venlig hilsen Brian


Brugbart svar (3)

Svar #3
07. marts 2013 af mathon

 

                         f(10) = 20+150ln(8•10+1)

                

                         f(0) = 20+150ln(8•0+1) = 20

        dvs
                        20 er begyndelsestemperaturen

 

                        500 = 20+150ln(8t+1)

                        480 = 150ln(8t+1)

                        ln(8t+1) = (480 / 150) = 3,2

                        8t+1 = e3,2 = 24,5325

                        8t = 23,5325

                        t = 23,5325 / 8 = 2,94

 

 

 


Svar #4
07. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Tak for hjælpen :) god dag til alle.


Skriv et svar til: in

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.