Matematik

I en bestemt type af trekanter...

07. marts 2013 af gr8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe mig med denne her opgave? Er fuldkommen lost, og så blank som man overhvedet kan blive :/

Har vedhæftet et screenshot af opgaven :)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af mathon

..........................

a)

                       c2 = a2 + b2 - 2ab•cos(C)

                       c2 = 102 + 122 - 2•10•12•cos(25º)

                  

                       T = (1/2) • a • b • sin(C)

                       T = (1/2) • 10 • 12 • sin(25º)


Svar #2
07. marts 2013 af gr8 (Slettet)

Er det a) du udregner der? :)


Svar #3
07. marts 2013 af gr8 (Slettet)

Tusind tak Mathon, så mangler jeg bare b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

b) Benyt at arealet er kendt til at beregne hb . Når højden er kendt, kan |BC| = a beregnes, af

hb = a·sin(C)

Benyt så sinusrelationerne til at beregne vinkel B.


Svar #5
07. marts 2013 af gr8 (Slettet)

Jeg er lidt fucked her Andersen11 :/


Svar #6
07. marts 2013 af gr8 (Slettet)

Er det muligt du kunne skrive mine værdier ind, og hvordan man beregner det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kender formlen for arealet af en trekant:

T = (1/2)·hb·b , der her oversættes til

15 = (1/2)·hb·12, dvs

hb = 15·2/12 = 5/2

Deraf fås

hb = a·sin(C) dvs.

a = hb / sin(C) = 5 / (2·sin(25º))

Til sidst benyttes en cosinusrelation til at bestemme c

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C) ,

hvorefter man benytter sinusrelationerne til at bestemme vinkel B

sin(B) / b = sin(C) / c , dvs

sin(B) = sin(C) · b / c


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. marts 2013 af mathon

eller
             
                B = 2•tan-1[√((b2-(a-c)2) / ((a+c)2-b2))]       når c er beregnet af
                                                                                                                     c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)


Skriv et svar til: I en bestemt type af trekanter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.