Matematik

Find arealet

09. marts 2013 af LogR (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg bliver hele tiden forvirret af de satans bogstaver. Jeg er blevet så sur på denne opgave. Tror det vil hjælpe hvis nogle friske øjne ser lidt på den.

 

Den er ret simpel. Man skal finde area.et af en trekant hvor det oplyses at A = 35,9 grader B = 65, 7 grader og a = 2,3


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af rollele (Slettet)

Du skal bruge sinusrelation først for at finde siden b. Det gør du ved at isolere b i

a/sin(A)=b/sin(B)

Du finder nu vinkel C eftersom du kender de to andre vinkler, husk samlet sum af trekant er 180.

Nu bruger du formlen:

Areal=1/2*a*b*sin(C)

Så har du fundet arealet.


Svar #2
09. marts 2013 af LogR (Slettet)

Men jeg har ikke lært om sinusrelationen så jeg må ikke bruge den endnu. Er der ikke en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af 123434 (Slettet)

C=180-65,7-35,9

Er meget usikker på den her:

2,3/sin(35,9)=b/sin(65,7)

b=2,3/sin(35,9)*sin(65,7)

I korrigerer mig bare, hvis jeg har lavet fejl.

 

 


Skriv et svar til: Find arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.