Matematik

Beregn vinklen mellem vektorerne a +b og a.

09. marts 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om to vektorer a og b hvor

a=20; b=10; <(a,b)=25°

Beregn vinklen mellem vektorene  a+b og a

Jeg er lidt forvirret over hvad det er jeg skal gøre.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af Studscientpol (Slettet)

Cos, Prikprodukt og pythagoras


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af peter lind

Brug x·y = |x||y|cos(v), hvor v er vinklen mellem vektorerne


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. marts 2013 af mathon

 vinklen mellem vektorene  a+b og a kaldes u:

 
                                                   |a| + |b|•cos(v)
                         cos(u) =   ---------------------------------
                                         (|a|2+|b|2+2|a|•|b|•cos(v))1/2

 


                                                     20 + 10•cos(25º)
                         cos(u) =   ---------------------------------------
                                         (202+102+2
20•10•cos(25º))1/2
 

           
           


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket i #3 kan udledes således:

Man kender de to vektorers længder |a| , |b| samt vinklen v mellem de to vektorer, så af

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

finder man skalarproduktet

ab = |a||b|·cos(v) .

Vinklen u mellem vektorerne a+b og a findes så ved

cos(u) = ((a+b)•a) / (|a+b||a|)

             = (|a|2 + ab) / (|a|·√(|a|2 + |b|2 + 2ab))

             = (|a| + |b|·cos(v)) / √(|a|2 + |b|2 + 2|a||b|·cos(v))

 


Skriv et svar til: Beregn vinklen mellem vektorerne a +b og a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.