Fysik
Fysik med mat-præg!!
05. oktober 2005 af
y06svale (Slettet)
Godt nok opgaven lyder således: find Ben Johnsons maksimale hastighed.
og udtrykket:
v(t)=(12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42 m/s)*0,4937^t/s
min plan var så at finde monotoni forholdet, men jeg får hans maksimale hastighed til at give ca. 110 m/s... ja, og så hutigt er der vist ingen der kan løbe... på grafen kan jeg aflæse at den maksimale hastighed skal give ca. 11,68 m/s
Er der nogle der kan fortælle mig hvordan den skal løses???
og udtrykket:
v(t)=(12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42 m/s)*0,4937^t/s
min plan var så at finde monotoni forholdet, men jeg får hans maksimale hastighed til at give ca. 110 m/s... ja, og så hutigt er der vist ingen der kan løbe... på grafen kan jeg aflæse at den maksimale hastighed skal give ca. 11,68 m/s
Er der nogle der kan fortælle mig hvordan den skal løses???
Svar #1
05. oktober 2005 af sontas (Slettet)
At dømme udfra udtrykket vil jeg sige en lommeregnerløsning er fin. Kan du ikke differentiere den og sætte
v'(t) = 0?. Prøv at se bort fra enheder og kig kun på den variable t og tal, så bliver den lettere at differentiere.
v'(t) = 0?. Prøv at se bort fra enheder og kig kun på den variable t og tal, så bliver den lettere at differentiere.
Svar #2
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Differentiation af v med anvendelse af de sædvanlige differentiationsregler giver Ben Johnsons acceleration a til tiden t:
a(t) =
dv/dt =
-(0,0944m/s^2) - [(12,42m/s^2)*ln(0,4937)]*0,4937^(t/s)
Via en sædvanlig monotoniundersøgelse kan du overbevise dig selv om, at Ben Jonhsons maksimale fart er omtrent 11,68m/s, som antages til tiden t ~ 6,42s, hvor han i øvrigt har tilbagelagt ca. 60,4m ifølge modellen.
//Epsilon
a(t) =
dv/dt =
-(0,0944m/s^2) - [(12,42m/s^2)*ln(0,4937)]*0,4937^(t/s)
Via en sædvanlig monotoniundersøgelse kan du overbevise dig selv om, at Ben Jonhsons maksimale fart er omtrent 11,68m/s, som antages til tiden t ~ 6,42s, hvor han i øvrigt har tilbagelagt ca. 60,4m ifølge modellen.
//Epsilon
Skriv et svar til: Fysik med mat-præg!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
