Fysik

Hoppeforsøg - Fysik

10. marts 2013 af TheInvestor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har brug for hjælp vedrørende et forsøg kaldet Hoppeforsøget. Man hopper på en kraftplatform, og derefter måler trykket alt efter hvordan man hopper. Jeg har brug for hjælp til nogle af spørgsmålene.

Jeg har besvaret spørgsmålet: 

2.   Beregn FP’s masse udfra Fz i løbet af de to første sekunder (hvor FP står stille på kraftplatformen) ved brug af Newton’s 2.lov.

Her har jeg beregnet massen til at være 83,9 kg.

Men så kommer spørgsmålene:

3.   Beregn tyngdepunktets totale lodrette acceleration (atotal) under hele opsamlingsperioden. Udfra Fz ved brug af Newton’s 2.lov.

4.   Den acceleratrion, der hidrører bevægelsen (abev), beregnes under hele opsamlingsperioden som den totale acceleration minus tyngdeaccelerationen (g = 9,82 m/s2).

5.   Beregn den lodrette hastighed af tyngdepunktet (v) i perioden for afsættet (dvs. fra afsættets start og til FP forlader kraftplatformen; Fz = 0 N) ved grafisk integration af abev som funktion af tiden.

Jeg har vedhæftet grafen. Er der nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Fysik forsø.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af peter lind

Du må altså beskrive det forsøg meget bedre og forklare, hvad dine betegnelser for at vi kan hælpe dig


Svar #2
10. marts 2013 af TheInvestor (Slettet)

Jeg har arbejdet med 3 forskellige afsætningsmetoder, Squat, Countermovement og oppe med et ben. I dette tilfælde er beregner jeg for afsætningsmetoden Squat. Hvor man starter nede i hug og hopper. 

Det jeg har brug for hjælp til er hvordan jeg kan bruge min data, til at beregne eksempelvis tyngdepunktets totale lodrette acceleration. Vi har nemlig også filmet det, og brugt et program kaldet Videopoint. Men i dette tilfælde skal vi bruge dataen fra Datastudio, hvilket også er den graf jeg har vedhæftet. Vi kender altså massen, og tyngdeaccelerationen, og efter vi fik beregnet  de to ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for at besvare spørgsmål 3. 
Skal jeg tage gennemsnittet af kraften under hele opsamlingsperioden eller hvad skal jeg gøre. Jeg har udelukkende for hjælp til hvilke metoder jeg skal gøre brug af. Da jeg ikke ved hvad jeg skal gøre nu.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af peter lind

De data indeholder formodentlig højden til forskellige tidspunkter. Hvis dette er tilfælde.

Find gennemsnithastigheder af v = Δh/Δt i forskellige intervaller Antag at disse hastigheder er rigtig i midtpunktet af intervallet.

Du har nu en række hastigheder til forskellige tidspunkter. Dem bruger du nu på samme måde til at finde gennemsnitsaccelerationer til forskellige tidspunkter altså a = Δv/Δt. Derefter kan du bruge Newtons anden lov til at find kræfterne


Skriv et svar til: Hoppeforsøg - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.