Kemi

Titrering

10. marts 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har de tre opgaver som jeg vil have hjælp til.
 

V ca(OH)2: 20,00 mL

- skriv reaktionsskemaet for neutralisering af Ca(OH)2 med HCl.

- beregn den aktuelle koncentration af ca(OH)2 i den mættede opløsning (Cmættet).

- beregn molarmassen af ca(OH)2

 

på forhånd tak.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

                                       base  +  syre   --->   salt  +  vand


Svar #2
10. marts 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

dvs.

Ca(OH)2 + HCl ----------------> CaCl2+ 2 H2O  ?
 

 

Hvad med molarmassen? :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af mathon

              
                        

                       afstem rigtigt


                       brug Det Periodiske System


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                
                             Ca(OH)2 (aq) + 2 HCl(aq) -----> CaCl2 (aq) + 2 H2O (l)


Svar #5
10. marts 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Tak for det :)

molarmassen af Ca(OH)2, skal jeg bruge de 20, 00 mL?


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Molarmassen
aflæses i det 
periodiske system

                                   M(Ca(OH)2) = M(Ca) + 2•(M(O) + M(H))

                                   M(Ca(OH)2) = (40,0784 + 2•(15,99943 + 1,007947)) g/mol

                                   M(Ca(OH)2) = 74,0932 g/mol


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.